Standard.al

Dancila kryeministrja e re e Rumanisë

0

Presidenti rumun i qendrës së djathtë, Klaus Iohannis, emëroi sot eurodeputeten socialdemokrate, Viorica Dancila në postin e kryeministres, duke e zëvendësuar me Mihai Tudose, i shtyrë drejt dorëheqjes nga maxhoranca e tij e majtë.

“Pasi shqyrtova të gjitha argumentat, vendosa t’i jap një shans të ri socialdemokratëve dhe të emëroj personin që ata kishin propozuar”, deklaroi Iohannis në përfundim të një konsultimi me partitë politike.

Viorica Dancila është kryeministrja e tretë që zgjidhet nga e majta në një vit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.