Standard.al

Artisti kosovar Erzen Shkololli emërohet drejtor i Galerisë Kombëtare të Arteve

0

Erzen Shkololli do të jetë drejtuesi i Galerisë Kombëtare të Arteve.

Propozimi i Këshillit të Ministrave për drejtorin e ri është miratuar menjëherë nga kryeministri Edi Rama. Erzen Shkololli zëvendëson në këtë detyrë Artan Shabanin, e shkarkuar në dhjetor të vitit të shkuar.

Shabani është emëruar në vitin 2013 në krye të Galerisë së Arteve, si zgjedhje e vetë kryeministrit Edi Rama, ashtu siç përzgjodhi edhe koreografin e njohur Ilir Kerni në krye të Teatrit të Operës dhe Baletit, i cili më vonë dha dorëheqjen më vonë.

Katër artistë të njohur Helidon Haliti, Kreshnik Xhiku, Erzen Shkololli dhe Artur Çela kandiduan për postin e drejtorit të Galerisë Kombëtare pas mbarimit të mandatit katërvjeçar të drejtorit aktual Artan Shabani. Erzen Shkololli artisti kosovar, tashmë

Drejtori i ri i Galerisë Kombëtare të Arteve, është bërë i njohur si autor e kurator i ekspozitave dhe bienaleve ndërkombëtare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.