Standard.al

ALARMI I NASA/ Me 4 shkurt pritet që një asteroid të godasë Tokën

1

Një asteroid gjigant pritet të kalojë pranë Tokës brenda dy javëve të ardhshme.

Asteroidi, i cili është rreth 1.1 kilometra i gjatë, do të kalojë me një shpejtësi 7.300 kilometra në orë, 15 herë më shumë se avioni hipersonik.

Asteroidi do të kalojë në një distancë prej 2,615,128 milje nga Toka dhe klasifikohet nga NASA si “potencialisht i rrezikshëm”.

Ky është asteroidi më i madh që do të kalojë ndërmjet Tokës dhe Hënës gjatë këtij viti dhe nëse do të godiste planetin tonë, shkencëtarët janë shprehur se do ta fuste atë në një epokë akullnajash në miniaturë.

1 Comment
  1. Daj Jaku says

    Vazhdimsht gafa, 7.300 km/orë. Injorantë totalë. Shpejtësia minimale që lëvizin asteroidët është rreth 100.000 km/orë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.