Standard.al

“Lamtumirë” makinave me timon

0

Gjigandi “General Motors” deklaron se ka nisur prodhimin masiv të makinës së parë autonome pa timon dhe pa pedale e cila shumë vite më parë mund të konsiderohej si diçka e pamundur.

Kompania e njohur tashmë po kërkon leje nga qeveria amerikane për t’i nxjerrë në rrugë këto automjete.

Sipas parashikimeve të inxhinierëve, vitin e ardhshëm këto mjete do të jepen për qytetarët dhe nuk do të kenë nevojë për të pasur një shofer dhe do të përdoren si taksi-robot në disa shtete amerikane.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.