9 C
Tirana, Albania
E martë, Nentor 13, 2018
Ja si i pushtuan grekët katundet e Korçës dhe Pogradecit në vitin...

Ja si i pushtuan grekët katundet e Korçës dhe Pogradecit në vitin 1941 (fotot)

0
Këto fotografi i përkasin periudhës Dhjetor 1940 – Mars 1941, atëherë kur ushtria e Greqisë pati pushtuar jugun e Shqipërisë, pasi kishte mundur ushtrinë fashiste të Musolinit.

Fotot i përkasin disa fshatrave të rrethit të Korçës si Dardhës, Osnat të Pogradecit, Libonik, Morava, Maliq.

Loading...

Fotografitë janë bërë nga ushtarët grekë, për të cilët nuk kemi shumë të dhëna dhe botohen për herë të parë për lexuesin shqiptar.

            

Loading...

Lini nje pergjigje