Standard.al

Nga 1 Janari, ky shtet rrit pagën minimale

0

Punonjësit me pagë minimale, duke nisur nga dita e hënë do të kenë rritje. Autoritetet në Irlandë kanë parashikuar që paga minimale të jetë 9.55 paund për orë, një rritje me 25 cent për orë.

Sipas asaj që shkruan “Metro”, kjo rritje u prezantua në buxhetin e muajit Tetor dhe do të hyjë në fuqi ditën e parë të vitit 2018-të.

Rritja e pagës minimale ka si qëllim që të rrisë mirëqenien e atyre që paguhen më pak në vend. Ajo është e katërta që prej vitit 2010-të, kur u bënë dhe shkurtimet në pagën minimale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.