Natën e Vitit të Ri mbani sytë nga qielli, ja çfarë do të ndodhë…

0

Nuk do të ketë vetëm fishekzjarre që ndriçojnë qiellin e natës në Vitin e Ri.

Loading...

Sipas NASA-s , hëna e plotë që do të shfaqet të 1 janar do të jetë një superhënë.

Kjo do të jetë Super Hëna e parë për vitin 2018 dhe do të ndiqet edhe nga një tjetër disa javë më vonë.

Hëna në qiell do të duket më e shndritshme dhe më e madhe. Super Hëna ndodh kur orbita e hënës së plotë është e plot afër me Tokën.

Gjatë kësaj ngjarje hëna në përgjithësi bëhet 14% më e madhe dhe 30% më e shëndritshme se një hënë e plotë.

Zakonisht ndodhin çdo 13 muaj sipas NASA-s.

Loading...

Lini nje pergjigje