Standard.al

Vetitë kuruese të kamomilit

0

Kamomili është bimë barishtore e cila rritet në livadhe dhe ka një aromë të këndshme.

Kamomili është përdorur si ilaç për mija vjet më parë për të qetësuar ankthin dhe për të qetësuar dhimbjet e barkut.

Disa hulumtime tregojnë se kamomili ndihmon fëmijët për dhimbjet e barkut,  ndihmon në qetësimin e acarimit të lëkurës.

Sipas një studimi, konsumimi i çajit të kamomilit nxit sistemin imunitar për luftimin e baktereve. Gjithashtu ka veti antioksidante dhe ndihmon në uljen e sheqerit në gjak, ndërsa në anën tjetër mund edhe ta ngrejë atë në rast të hipoglikemisë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.