Kryeprokurori i ri/ Tensione tek ligjet, Alibeaj kërcënon: Jemi gati për luftë mos guxoni…

0

Komisioni Ligjeve çel procedurat për zgjedhjen e prokurorit të përkohshëm

Loading...

 

Komisioni i Ligjeve do të çeli sot procedurat për emërimin e Kryeprokurorit të Përkohshëm të Shqipërisë. Ulsi Manjan, Kreu i Komisionit të Ligjeve, Ulsi Manja duke iu referuar procedurës për zëvendësimin e kreprokurorit, kur këtij të fundit i ndërpritet mandate, apo i përfundon ai.

Sipas Manjës, në rastin konkret kemi ngërçin ligjorë të mos pasjes së Këshillit të Lartë të Prokurorisë, prandaj sipas ligjit dhe procedurave ligjore, i lind e drejta kuvendit të caktojë një Kryeprokurorë të përkohshëm brenda 30-ditëve.

 

Deputeti Socialsit, Çuçi tha se ky nuk është as emërim, por një zgjedhje e përkohëshme sa të plotësohen të gjitha kushtet për të emëruar më pas prokurorinë e përgjithshëm duke garantuar proçesin ligjorë”, tha Çuçi.

Deputeti i Partisë Demokratike, Eduard Halimi në fjalën e tij u shpreh se, “PS po shpik prokurorin e përkohshëm. Ne se kishim menduar këtë, kur nisëm të bënim Reformën në Drejtësi. Ka një çështje për të cilën unë, ju anëtarët e Komisionit të Reformës në Drejtësi dhe pika e prokurorit ka qenë dhe pika mbi të cilën jemi përplasur edhe në Venezia. Jemi përplasur dy herë në Komisionin e Venezias për këtë. Ne 140 deputetët miratuam në korrik të 2016. Kryeprokurori nuk do emërohet në kuvend nga partitë politike, por nga vetë prokurorët.  Këtë votuam me 140 vota dhe duhen 84 vota për ta zgjedhur ”, tha Halimi, ish ministër i Drejtësisë, Deputet i PD. “Çdo përpjekje për ta emëruar kryeprokurorin me 83 vota e poshtë është dështim i drejtësisë.  Deputeti i PD, Enkelejd Alibeaj u shpall dhe realtor i çështjes nga PD. “

 

Deputeti i PS, Bled Çuçi u shpreh se PS nuk ka tentavië për të shpikur procedura për ta kapur Kryeprokurorin e Përgjithshëm.  “Duhet të keni parasysh që Prokurori i Përgjithshëm nuk merret më me krimet e rënda, për këtë është gjykata e krimeve të rënda, prandaj aludime te PD nuk qendrojnë”, tha Çuçi.

 

Deputeti i Partisë Demokratike, Enkelejd Albiaj, në fjalën e tij tha se, “Është fakt se ju po nisni sot procedurën për të kapur kreun e organit të akuzës dhe kjo kuptohet nga buron, pavarësisht se çfarë roli ka Kryeprokurori. Frymëzimi juaj për këtë është dosjet që ka në dorë prokuroria dhe jo hallet apo mospëlqimet që mund të keni me vetë Adriatik Llallën. Mes jush e nesh është e lehtë të ngrejmë armët e të luftojmë në një betejë dhe pa arsye për të mbrojtur një individ apo kundër këtij individi, qoftë ky Adriatik Llalla. Kam një ftesë për ti thirrur arsyes e për ti qenë besnik kushtetutës, të iniciuar prej jush dhe votuar prej nesh”, tha Alibeaj.

 

“Ftesa është dhe politike, pasi nëse hidhni këtë hap të gabuar politik, do të potencioni konfliktin politik të vendit, do ta acaroni klimën politike të këtij vendi, kur nuk ka arësye për ta bërë këtë gjë. Ky hap sot do ishte kapja e sistemit të drejtësisë”, tha Alibeaj.

Loading...

Lini nje pergjigje