Aleatët e PD: Kodi Zgjedhor anti-kushtetues, ja cfare duhet …

0
Kryetari i PD Lulzim Basha, kryetari i PDK Nard Ndoka, kryetari i PR Fatmir Mediu, kryetari i PAA Agron Duka dhe deputeti i LZHK, Dashamir Shehi, pas nje mbledhje qe ata paten mbi zgjedhjet e ardhshme, ku eshten diskutuar per votimin dhe numerimi elektronik./r/n/r/nLeader of DP Lulzim Basha, leader of PDK Nard Ndoka, leader of PR Fatmir Mediu, leader of PAA Agron Duka and lawmaker of LZHK, DASHAMIR Shehi, after a meeting they had for the next general elections, where is discussed about voting and electronic counting.

Dy prej aleatëve të Partisë Demokratike, LZHK e drejtuar nga Dashamir Shehi dhe PDK e Nard Ndokës, mendojnë se përdorimi i teknologjisë në zgjedhje nuk i jep asnjë zgjidhje antikushtetueshmërisë që prodhon sistemi aktual zgjedhor. Sipas tyre ndryshimet në sistem do të diktojnë një hartë të re territoriale.

Loading...

Dashamir Shehi mendon se reforma zgjedhore duhet të ndërhyjë fort në sistem dhe jo të bëjë arnime. Ndërsa Nard Ndoka thekson se aktualisht Shqipëria ka një Kod Zgjedhor antikushtetues, sistemi proporcional rajonal, që ka probleme me përfaqësimin e votës, raporton tv klan.

Në këtë kuadër, ata propozojnë që puna e Komisionit të Reformës Zgjedhore duhet të nisë nga ndryshimi i sistemit, për të cilin ata kanë edhe propozime konkrete.

Loading...

Lini nje pergjigje