Standard.al

5 mijë tendera dhe 116 mln euro nga qeveria; ja përfituesit e mëdhenj

0

Vitin e kaluar, institucionet e shtetit zhvilluan mbi 5 mijë tendera publikë në të cilët shpenzuan 655 milionë euro në tendera.
Por, gjysma e kësaj shume u përfitua nga 57 kompani.

Top Channel zbardh listën e 11 subjekteve kryesues, që kanë përfituar në total 116 milionë euro tendera për mallrat dhe shërbimet e ofruara shtetit në 2016.

Në vend të parë është subjekti “Fusha”, që ka marrë 13, 2 mln/euro tendera.

Vlerat e perfituara nga tenderat publike
Viti 2016

Kompania Shuma

FUSHA 13, 2 Mln/euro
G.P.G COMPANY 13, Mln/euro
KASTRATI 12, 7 Mln/euro
ITAL-PROJEKT 12, 3 Mln/euro
EVEREST 11,4 Mln/euro
INFOSOFT SYSTEMS 10,6 Mln/euro
ALBA KONSTRUKSION 8,98 Mln/euro
AGI KONS 8, 84 Mln/euro
AUSTRIA STRABAG 8,83 Mln/euro
SHPRESA SHPK 8, 62 Mln/euro
PE-VLA-KU 8, 09 Mln/euro
Totali 116,8 Mln/euro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.