Turqi-Shqipëri, kombëtarja që ka triumfuar më shumë në 9 përballjet e mëparshme

0

Shqipëria do përballet sot me Turqinë në një ndeshje miqësore e cila do jetë e vlefshme për përgatitjet e Europianit të ardhshëm ku do të synohet kualifikimi. Nga hera e fundit kur dy kombëtaret janë ndeshur, në vitin 2005, shumë gjëra kanë ndryshuar për dy kampet.

Para se të luhet një tjetër sfidë mes kombëtares sonë dhe asaj të Turqisë, po ju sjellim historikun e 9 përpasjeve të mëparshme. Në avantazh me një ndeshje më shumë qëndron Turqia, me 4 fitore, 2 ndeshje janë në barazim dhe 3 i ka fituar Shqipëria.

13 dhjetor 1970

Turqi-Shqipëri 2-1

14 nëntor 1971

Shqipëri – Turqi 3-0

27 tetor 1982

Turqi-Shqipëri 1-0

11 maj 1983

Shqipëri – Turqi 1-1

27 mars 1985

Shqipëri – Turqi 0-0

21 janar 1998

Turqi-Shqipëri 1-4

25 prill 2001

Turqi-Shqipëri 0-2

26 mars 2005

Turqi-Shqipëri 2-0

12 tetor 2005

Shqipëri – Turqi 0-1

Lini nje pergjigje