Standard.al

Arsye përse duhet ta përtypni mirë ushqimin

0

E kemi dëgjuar shpesh këshillën “përtype mirë ushqimin” dhe paska qenë shumë e vlefshme, ja pse: Përtypja e mirë e aktivizon procesin e tretjes. Përtypja ndihmon në absorbimin e vlerave ushqyese. Pesha… Disa studime kanë treguar që njerëzit të cilët hanë ngadalë, kanë tendenca të hanë më pak sesa ata që hanë shpejt. Nga përtypja e mirë përfitojnë edhe zorrët Kur hani duke nxituar, mundësitë janë që pjesë të mëdha të ushqimit do të mbesin të patretura në zorrë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.