Studimi/ Nëse flini të inatosur do të keni probleme të rënda me shëndetin

0

Kemi dëgjuar shpesh çifte të cilët thonë: Mos u shtrini për të fjetur kur jeni ende të inatosur. Megjithatë duket që kjo këshillë nuk është vetëm për hir të marrëdhënies burrë-grua, por ka dhe rëndësinë e vet shëndetësore.

Loading...

Një kërkim i ri shkencor ka dalë në përfundimin se të shkosh për të fjetur me inat të brendshëm të prish gjumin dhe qetësinë. Duke marrë parasysh se gjumi i keq ose mungesa e tij çon në probleme me shëndetin mendor, shtim në peshë dhe ulje të produktivitetit në punë, atëherë problemi është i madh.

Psikologët e Universitetit të Ajowa-s i bazojnë përfundimet e tyre nga vëzhgimi i 436 vullnetarëve. Ata që i zinte gjumi të inatosur me diçka gjatë ditës bënin një gjumë më të parehatshëm në krahasim me të tjerët.

Loading...

Lini nje pergjigje