Standard.al

Çfarë i ndodhë trurit tuaj kur e mbani një sekret

0

Të gjithë e kemi mbajtur të paktën një sekret në jetën tonë.

Disa nga ato sekrete mund të mbesin vetëm në trurin tonë për disa vite, disa për disa orë, e madje disa edhe tërë jetën.

Por, pas së gjithash, mbajtja e sekreteve është e vështirë për t’u mbajtur pavarësisht sa shumë përpiqeni, transmeton Telegrafi.

Në fakt, hulumtimet e fundit tregojnë se mbajtja e sekreteve nuk është gjë e mirë për shëndetin mendor.

Studimi, i publikuar në “PsycNET”, ka zbuluar se mbajtja e një sekreti mund ta rritë shqetësimin dhe stresin tek individët, e kjo normalisht ka ndikim në mendjen e tyre.

Shkencëtarët sugjerojnë se shëndeti i dobët mendor mund të ketë të bëjë më pak me rëndësinë e sekreteve, dhe më shumë me presionin për ta mbajtur sekretin në kokë dhe për t’u kujdesur të mos ia tregoni askujt.

Lexo më shumë në: http://kosovarja.al/shendetesi/

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.