Standard.al

Siguronte diploma profesionale për në Gjermani pa bërë kursin, arrestohet administratori i shoqërisë së punësimit

0

Seksioni për Hetimin e Korrupsionit pranë Sektorit për Hetimin e Krimit Ekonomik dhe Financiar në D.V.P. Tiranë, pas videos së publikuar më datë 04.09.2017 në emisionin “Stop” të televizionit  Klan, më datë 05.09.2017, ndaloi shtetasin :

– Miratim Mezini, 34 vjeç, banues në Tiranë.

Ndalimi i këtij shtetasi është bërë pasi ky shtetas me detyrë administrator i një shoqërie punësimi, duke i marrë një shumë prej 320 euro një  shtetasi e ka pajisur atë me certifikatë trajnimi për përfundimin e kursit profesional, ndërkohë që nuk i është nënshtruar testimit teorik dhe praktik.

Nga hetimet e kryera rezulton se certifikata e lëshuar nuk është pasqyruar në rregjistrat e amzës.

Janë sekuestruar në cilësinë e provës materiale :

-70 certifikata kursi profesional.

–  2 rregjistra Amze.

Materialet iu Referuan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë, në ngarkim të shtetasit të lartpërmendur për veprat penale ” Korrupsion pasiv në sektorin privat ” dhe ” Fallsifikimi i dokumentave “, parashikuar nga nenet 164/b dhe 186 të Kodit Penal.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.