Standard.al

Ekspozimi në drita natën rritë rrezikun e kancerit në gji

0

Graaa..! Ekspozimi në drita natën rritë rrezikun e kancerit në gji

Dritat shkëlqyese të natës, shkaktojnë kancerin në gji.

Në një studim të kryer në Universitetin e Harvardit ka dalë se gratë që jetojnë në zonat ku niveli i ndriçimit gjatë natës është i madh rrezikohen për 14 për qind që të preken nga kanceri në gji.

Kjo ka dalë pas krahasimit të rezultateve me gratë që jetojnë në zona ku ndriçimi është më i mangët.

Por kjo vlen vetëm për disa gra. Ato që kanë qenë apo që janë duhanpirëse dhe ato të cilat kanë punuar me ndërrime.

Bazuar edhe në studimet e mëhershme mbi ekspozimin në drita gjatë natës dhe rolit të melatoninës –hormonit në tru që rregullon gjumin dhe syçeltësinë.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.