Kini mirë kujdes sa shpesh hani këtë artikull ushqimor.
Dihet që ushqimi i fërguar shkatërron shëndetin, mirëpo ky zbulim që ka të bëjë me pomfritin i ka tmerruar edhe mjekët.
Në të vërtetë, një grup i shkencëtarëve amerikanë ka studiuar lidhjen midis konsumimit të rregullit të patates dhe shëndetit.
Është zbuluar që personat të cilët hanë pomfrit dy apo më shumë herë në javë i ekspozohen rrezikut të madh nga vdekja e hershme – madje dy herë më shumë!
Kur është fjala për pataten e gatuar në ndonjë mënyrë tjetër – zierja apo pjekja – lidhja e tillë tani për tani nuk është zbuluar.
Në të vërtetë, hulumtuesit kanë studiuar shprehitë ushqyese të 4 440 personave të moshës në mes 45 dhe 79 vjeç përgjatë tetë viteve.