Standard.al

Të jetuarit në periferi, mbron njerëzit nga çmenduria!

0

Të jetosh në periferi mund të ju mbrojë nga sëmundja e demencës, thotë studimi i fundit.Njerëzit në zonat më të varfra kishin më shumë gjasa të tregonin shenjat e hershme të sëmundjes së Alzheimerit sesa ata që jetonin në rrethe më të pasura.

Shkencëtarët besojnë se faktorë të tillë si ndotja, qasja e kufizuar në ushqim të shëndetshëm apo hapësirë për të ushtruar dhe nivelet e ulëta të arsimit në zonat e privuara mund të kenë një efekt të dëmshëm në shëndetin e trurit.

Ky studim është publikuar nga Shoqata e personave me Alzheimer në Londër.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.