Standard.al

Nuk do ta besoni/ Kjo është mosha kur burrat tradhëtojnë më shumë gratë e tyre

0

Kur bëhet fjalë për tradhtitë bashkëshortore shpesh njerëzit kanë në mendje pamjen e një djaloshi të ri, të fortë dhe seksi. Ndonëse kjo mund të jetë e saktë në njëfarë mënyre, hulumtimet e reja kanë gjetur se njerëzit që kanë më shumë gjasa të mashtrojnë nuk janë modeli i meshkujve të mësipërm. Një studim i fundit shokues zbuloi se 20 % e amerikanëve të martuar mbi 55 vjeç thanë se kanë mashtruar bashkëshortet e tyre, ndërsa vetëm 14 % e tyre nën 55 vjeç thanë se kanë pasur marrëdhënie jashtëmartesore. Shkalla e pabesisë dhe tradhëtisë duket se fillon pas të 70-tave. Ky studim u zhvillua nga “Sondazhi i Përgjithshëm Social”, një sondazh sociologjik që ka mbajtur një historik të gjatë të shqetësimeve, përvojave dhe qëndrimeve të amerikanëve që nga viti 1972. Mendohet se tradhëtia pas të 55-tave lidhet me revolucionin seksual. Tradëhtitë mund të kenë qenë edhe vite më parë të shumta në këtë moshë madhore, por vetëm në ditët e sotme burrat i pranojnë më lirshëm ato.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.