Ja çfarë të gatuajmë sot: Picë Calzone me suxhuk dhe gjizë

0
364

Përbërësit:

▪ brumë për 3 pica
▪ 2 lugë vaj ulliri
▪ 1 qepe
▪ 225 g kërpudha
▪ 2 gota spinaq
▪ 1 gotë suxhuk i grirë
▪ 425 g gjizë
▪ 1/3 gotë djathë parmezan
▪ ½ lugë kripë
▪ ¼ lugë qimnon
▪ ¼ lugë kripë

Udhëzimet:

Ngrohni furrën në 235⁰C, ndajeni brumin e picës në 8 pjesë dhe formësoni në një rreth 20 cm.

Në një tigan ngrohni vajin në temperaturë mesatare, shto qepën, kërpudhat dhe gatuaj për 5-7 minuta derisa perimet fillojnë të zbuten.

Shtoni spinaqin dhe vazhdoni të gatuani për rreth 2 minuta.

Në një enë të madhe përzieni suxhukun e pjekur, gjizën, djathin parmezan, kripën, qimnonin, kripën dhe përzierjen kërpudha-qepë.

Për të bërë picën calzone, vendos përzierjen në mes të brumit dhe mbështillni brumin.

Piqeni për 15-20 minuta deri të marrë ngjyrë kafe të artë.

Preni calzonen në mes para se ta shërbeni.

Web Agency, Digital Agency, Web Development Agency

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here