Standard.al

Shkencëtarët vënë alarmin: Ja shkaku i temperaturave të larta. Po ndodh diçka në Diell

0

“Toka është shumë më e nxehtë nga sa ka qenë 2000 vite më parë!” Ky është rezultati i studimit më të fundit që ka patur si objektiv kryesor matjen e temperatueës në planetin Tokë përmes 692 termometrave të shpërndarë në çdo kontinent dhe oqean.

Emetimi i karburanteve fosile ka rritur nivelin e dioksidit të karbonit në atmosferë duke e dyfishuar në 100 vitet e fundit.

Sipas “The Independent”, efekti i ngrohjes globale është parashikuar nga shkencëtari suedez Svante Arrhenius, që fitoi çmimin Nobel në 1895, por vetëm këtë vit NASA arrit të shpjegonte këtë fenomen.

Në sipërfaqen e diellit është identifikuar një vrimë rreth 75 mijë milje e gjerë , më e madhe se planeti Tokë.

Edhe pse shkencëtarët kanë pohuar se është ende herët për të parashikuar se çfarë do të ndodhë me vrimën e kjo e fundit është një dukuri e zakonshme, përmasat kanë vënë në alarm shkencëtarët.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.