Standard.al

E dini sa gramë ushqim për person duhet të hani çdo ditë?

0

Jeta do të ishte shumë më e lehtë nëse nuk do të gatuanim më shumë ose më pak ushqim. Harper’s Bazaar i kërkoi nutricionistit Julian Gaine për të treguar se sa gramë nga ushqimet e zakonshme duhet të hamë çdo ditë.

Duke përdorur udhëzimet e NHS, Julian ka parashtruar saktësisht se sa duhet të hamë nga shumica e grupeve ushqimore kryesore, bazuar në gjininë dhe nëse dëshironi të dobësoheni ose jo.

Këto udhëzime janë vlera mesatare për të rriturit e moshës 18-50 vjeç, me shëndet të mirë me një nivel të moderuar të aktivitetit ditor (për shembull: një ecje e shpejtë prej 30 minutash në ditë).

Makaronat

Nëse jeni femër dhe doni të mbani peshë, duhet të hani për porcion: 111g

Nëse jeni femër dhe doni të humbni peshë, duhet të hani për porcion: 36g

 

Nëse jeni një mashkull dhe doni të mbani peshë, duhet të hani për porcion: 140g

Nëse jeni një mashkull dhe doni të humbni peshë, duhet të hani për porcion: 81g

Orizi

Nëse jeni femër dhe doni të mbani peshë, duhet të hani për porcion: 104g

Nëse jeni femër dhe doni të humbni peshë, duhet të hani për porcion: 37g

 

Nëse jeni një mashkull dhe doni të mbani peshë, duhet të hani për porcion: 130g

Nëse jeni një mashkull dhe doni të humbni peshë, duhet të hani për porcion: 50g

Pula

Nëse jeni femër dhe doni të mbani peshë, duhet të hani për porcion: 76g

Nëse jeni femër dhe doni të humbni peshë, duhet të hani për porcion: 80g

 

Nëse jeni një mashkull dhe doni të mbani peshë, duhet të hani për porcion: 97g

Nëse jeni një mashkull dhe doni të humbni peshë, duhet të hani për porcion: 107g

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.