Standard.al

Numërohen mbi 80% e kutive/ LSI rritet, PD 7 mandate me pak se në 2017, PS nuk…

0

Vijon procesi i numërimit të votave në shumicën e qarqeve të vendit. Në rang vendi janë numëruar deri më tani 4272 kuti votimi nga 5362 gjithsej. Në bazë të rezultatit paraprak që prodhojnë këto kuti PS është në avantazh me 48% të votave dhe merr 73 deputetë në rang kombëtar, 2 më pak se pak orë më parë.

Në vendin e dytë renditet PD me 29% ose me 43 mandate në rang kombëtar. Ndërkohë LSI vijon të renditet forcë e tretë me 15% të votave ose 19 mandate deputetësh. Ndërsa i vetmi kandidat nga partitë e vogla që momentalisht e ka siguruar hyrjen në Kuvend është Tom Doshi, kandidat i PSD-së në Shkodër.
Aktualisht PD ka 43 mandate, ndërkohë në 2013 kishte 50 deputetë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.