Standard.al

Banka i jep rojës së hotelit 300 mijë euro kredi me dokumente false

0

Sokol Sylisufaj, pronar i një hoteli, më 23 Dhjetor 2016 mëson se objekti i tij ishte vënë kolateral, për një kredi 300 mijë euro. Pasi interesohet për këtë problem, mëson se personi që kishte marrë këtë shumë të majme ishte as më pak e as më shumë sesa roja i objektit të tij, Ezmir Koloshi. Sokoli tregon se, për shkak të lëvizjeve të tij të shumta, i kishte lënë një prokurë të afërmit të tij Rexhep Sadria, por që e përjashtonte marrjen e një kredie. Pas interesimit, Sokoli mëson se të dhënat e tij janë falsifikuar dhe ai është paraqitur beqar, që të mos kërkohej edhe firma e bashkëshortes. Edhe avokati i Sokol Sylisufajt, Kadri Isufaj shpjegon parregullsitë në dhënien e kësaj kredie, çështja e së cilës është në dyert e drejtësisë.

“Unë quhem Sokol Sylisufaj. Në vitin 2012 i kam lënë një prokurë të përgjithshme xhaxhait tim sepse lëvizja shpesh jashtë shtetit dhe të m’i kryente ai veprimet nëpër institucione. Por në asnjë vend në prokurë nuk përmendet që të lihet garanci kolaterale ose të marrë kredi. Ky nuk e ka marrë as për vete, por e ka marrë një palë e tretë, roja e objektit tim, i cili ka arritur të marrë një kredi 300 mijë euro te Veneto Bank.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.