Si të përgatisni tortë me portokall

0

Përbërësit

3-4 portokall
100 gr margarinë
250 gr miell
3 vezë
250 gr krem djathi
170 gr sheqer
1luge e vogle pluhur për pjekje
Lengu I ½ limoni
e gjysem limoni Levorja e grire ne rende
Maje gishtash Krip
Lengu i nje pertokalli

Hapat

1
Ngrohim furren ne 180 grade.

2
Lyejm kallepin per pjekje 24 cm

3
Ne nje ene perzijme margarinen e mbajtur ne temp. ambienti,sheqerin dhe krem djathin.

4
Ne kete mase shtojme 3 te verdha te vezes,kurse te bardhat i tundim vecmas ne shkume te forte.

5
Ne masen me te verdhat e vezes shtojme gradualisht miellin e perzier me pluhurin per pjekje,shtojme kripen, lengun e limonit,lengun e prtokallit si dhe levoret e grira ne rende te limonit dhe portokallit.

6
Te gjitha keto i perziejme me luge,shtojme ngadale edhe shkumen nga te bardhat e vezes dhe perzijme ngadale me luge.

7
Kallepin e lyer dhe mbuluar me leter per pjekej shtrojme ne gjithe siperfaqen fetat e portokallit ne fund dhe anash.

8
Masen e nxjerim ne kallep te mbuluar me portokalle dhe rrafshojme mire.

9
Pjekim ne 180 grade per 40-45 minuta .

10
Pas pjekjes dhe ftohjes embelsiren e kthejm permbys ne tabaka dhe largojme letren per pjekje.

11
Servojme te nxehte ose edhe te ftohte,sipas deshires.Aroma dhe shija e portokallit do ju magjepse juve dhe nuk do te presni te ftohet.Ju befte mire.

Lini nje pergjigje