Standard.al

Ja u gjet edhe kjo… Kështu zbuloni nëse telefoni juaj është fals apo origjinal

0

Nëpër dyqane janë të pafund materialet dhe paisjet që nuk janë aspak cilësorë dhe shumë larg origjinalit por që çmimi është i njëjtë, ndaj në këtë artikull do t’ju udhëzojmë se si të kuptoni a është apo jo origjinal celulari juaj.

Ekziston një metodë për të parë nëse telefoni juaj është prodhim origjinal, apo është prodhuar në ndonjë shtet tjetër. Për të parë këtë duhet të shtypni në telefonin tuaj kodin *#06#, pastaj do të shfaqet një numër në ekran.

Për shembull 123456789101112131415 , ju duhet të mbani mend numrin e 7 dhe të 8.

1. Nëse numri i shtatë dhe i tetë është 02 ose 20 kjo do të thotë që telefoni juaj është i prodhuar në Emiratet e Bashkuara Arabe.

2. Nëse numri i shtatë dhe i tetë është 08 ose 80 kjo do të thotë që tel. juaj është i prodhuar në Gjermani.

3. Nëse numri i shtatë dhe i tetë është 01 ose 10 kjo do të thotë që telefoni juaj është i prodhuar në Finlandë.

4. Nëse numri i shtatë dhe i tetë është 13 kjo do të thotë që telefoni juaj është i prodhuar në Azerbajxhan.

5. Nëse numri i shtatë dhe i tetë është 00 kjo do të thotë që telefoni juaj është prodhim origjinal.

Për telefonat Nokia, 01 ose 10 është njësoj si 00, pasi Finlanda është vendi i prodhimit të Nokia-s. Kjo përdoret për çdo lloj telefoni jo vetëm për Nokia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.