Standard.al

Tradita/ Jetojnë me trupin e vdekur për një javë ose një vit,i ushqejnë si të ishin gjallë (Video)

0

Në ishullin indonezian të Sulawesi, njerëzit Torajan besojnë se një person nuk është me të vërtetë i vdekur deri sa uji në bririn e buallit të sakrifikuar në funeralin e tyre, të jetë tharë.

Deri në atë kohë, trupat   mund të mbahen në shtëpinë e familjes për disa javë, muaj apo vite. Të vdekurit ushqehen dhe kujdesen sikur të ishin gjallë.

Disa torajans vazhdojnë marrëdhëniet e tyre me të vdekurit nëpërmjet një ceremonie ma’nene ‘, një lloj “funerali i dytë”, në të cilën familjet  sjellin pak nga jeta e të vdekurit nga periudha e së shkuarës. Ata  ndryshojnë  rrobat  dhe pastrojnë trupat e tyre si të ishin persona të gjallë. / Gazeta Express/ 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.