Standard.al

Kush ishte besimi fetar i Ilirëve që falangat latine iu deshën shekuj ta zhduknin?!

0

Falangat latine iu deshën disa shekuj ta zhduknin besimin ilir, por nuk ia arritën qëllimit ,e ilir pagan kishte edhe ateher kur erdhi Perandoria Otomane . Të dhënat angleze, pse jo edhe ato që kanë mbetur në shekuj në ndërgjegjen e popullit shqiptar e shpjegojnë këtë.
Por çfarë është krishterimi dhe kush e përhapi atë fe?

Njeriu që i dha emrin fesë që lindi, quhej Jezu Krisht. Nëna e tij mbeti shtatzënë, kur ende nuk qe martuar. I fejuari, duke e parë në atë gjendje desh të lërë, por ajo e mbuloi vështirësinë e gjendjes së saj, duke i thënë se e kishte me zotin. Këtë lloj zgjidhjeje e kishte përdorur më parë Aleksandri i Madh i Maqedonisë Ilire, duke e quajtur veten biri i zotit. Ishte ky shkaku që të gjithë kundërshtarët kur luftonin kundër tij, ndonëse ai kishte ushtri shumë më të vogël se ata, atyre u dridheshin leqet e këmbëve, duke menduar se po luftonin me zotin, ndaj mundeshin gjithnjë prej Aleksandrit. Kuptohet edhe aftësia e tij jo e zakonshme bënte që të gjitha betejat t’i fitonte me lehtësi.Kështu, Maria e lindi fëmijën.

Ky djalë i ashtuquajtur nga ata “bir i zotit” nuk mund të qëndronte nën tutelën e një njeriu të zakonshëm, siç ishte njerku i tij.

Prandaj Krishti, siç tregon “The Gardian” u rrit si jetim dhe për të siguruar jetesën thuhet se shiste drogë. Por edhe vetë e përdorte drogën. Këtë mund të faktoni nëse e shihni portretin e tij në kisha. Priftërinjtë na gënjejnë duke thënë se ai nuk u martua. Anglezët tregojnë se kanë gjetur varrin e gruas së tij.

Madje ai kishte edhe fëmijë. Të gjitha këto bien në kundërshtim me ato që reklamojnë fetarët.Dihet që Krishtin romakët e dënuan duke e kryqëzuar.

A mund të besohet vërtetë, se nëse zotit i vrasin të birin e vetëm dhe në mënyrë aq poshtëruese, duke e kryqëzuar ta shohin të gjithë dhe ky ndenji indiferent?!

Përfytyroni veten tuaj në atë gjendje, çfarë do të bënit? Nëse ka vërtetë zot, ai do t’i dilte në mbrojtur djalin e tij “të vetëm”.

Mirëpo një gjë e tillë nuk ndodhi! Dhe për çudi na thuhet se zoti Krisht u ngjallka dhe vdes çdo vit!

A mund t’i besojë këto njeriu me mendje të shëndoshë?…Përse atëherë idetë e tij, krishterimi, u përhap gjerësisht mbas kryqëzimit të tij? Kush i përhapi ato ide?Romakët, pasi morën tërë Apeninet, iu hap oreksi për pushtime edhe më tej. Ndaj ndonëse në fillim vërtetë e kryqëzuan Krishtin, por në fantazinë, që atij ja ushqyen droga, panë se diçka mund t’u vlente.

Kështu, Krishti, për të sunduar mbi të tjerë pretendonte se “Duhet t’i bindeni Zotit në qiell dhe mua, djalit të tij, që jam përfaqësuesi i tij në Tokë”. Tamam për këtë e kryqëzuan Krishtin. Por pasi u zgjerua së tepërmi, perandoria romake u duhej krahas forcës së armëve edhe forca hipnotizuese fetare. Aq më tepër kur ajo pellazgjike ishte tepër e fuqishme dhe kërkonin të ndaloheshin gjakderdhjet, pra të mos vazhdohej të pushtonin më tej. Ishin këto arsye që u duhej romakeve të përqafonin fenë e re, që do t’i kundërviheshin asaj pellazge (“Druide”),shkruan standard.al. Dhe romakët, kudo që pushtonin përpiqeshin menjëherë të krijonin fenë e krishterë dhe njerëzit të besonin tek ajo. Natyrisht nuk e patën të lehtë. Feja e re mbështetej në disa baza që nuk dukeshin të forta dhe të besueshme, por prapa saj qëndronte ushtria romake, e cila po përpiqej ta fuste fenë e re me egërsinë e shpatës romake, që kullonte gjak. Të mos harrojmë se kjo fe, edhe për aftësinë e paktë romake për ta përsosur, mori aq shumë elemente nga ajo pellazgjike, saqë shumë grupe njerëzish duhet të jenë gënjyer, duke kujtuar se po vazhdon ajo e vjetra, pellazgjishtja.

Për të mësuar mbi shkatërrimet që solli feja e re e kemi të vështirë të gjejmë shumë të dhëna te romakët, sepse ata i zhduknin shumicën e tyre ku tregonin egërsinë e skllavo- pronarisë romake. Por nëse shkojmë te fqinji jonë jugor, gjejmë fakte edhe më të shumta edhe më të përbindshmet edhe më tronditëset. Në vitin 406 të erës së re, kryepeshkopi ortodoks grek Krisostom dha urdhër të shembej Tempulli i Artemisës në qytetin e Efesit, te bregdeti perëndimor i Anatolis në Turqinë së sotme dhe mbi të, të ndërtohej kisha. Por jo vetëm Efesi. Me urdhër të priftërinjve i shkatërruan tempujt e lashtë në qytetet e lulëzuara të ilirëve në Turqinë e sotme, në Greqi, Shqipëri etj.

U prenë dhe u dogjën pyjet e shenjta të lisit në Dodonën pellazgjike, kryeqendrën botërore të pellazgjisë, që ushqente me ideologjinë e saj të fesë më të sinqertë, që ka qenë ndonjëherë në rruzullin tonë Tokësor. Ortodoksit pasi dogjën dhe prenë pyjet, vranë njerëz që shërbenin në tempuj, pra bënë gjithçka të mos mbetej as gur themeli nga kultura pagjane. Nuk kam frikë se gaboj, nëse them se dëmet më të mëdha kulturës pagjane ia ka bërë krishterimi, feja që mbështetet kryesisht në vrasje, djegie dhe shkatërrime. Nuk është e rastit që Dodonën pellazgjike disa herë e dogjën kryqëzatat krishtere dhe vendosnin priftërinjtë e tyre vrastarë, por vendasit i përzinin.

Kjo vazhdoi deri në shekullin IX të erës së re. Priftërinjtë krishter, edhe busteve me mjeshtëri të rralla ilire u thyen kryesisht kokat dhe duart.

Të parën, ata që sollën fenë katolike në Shqipëri ishin romakët. Vetëm në Epir (Çamëri) ata dogjën 73 qytete, ndërsa më në veri të Ilirisë edhe 170 qytete të tjera. Mbas çdo shkatërrimi qyteti kanë rrëmbyer qindra mijëra skllevër. Këto dihen, por tmerret e tyre kanë qenë edhe më të mëdha. Shkatërrime e dëmtime të tilla nuk kishte parë as më parë e as më pas në botë. Kështu, mund të themi pa gabuar se perandoria romake ka bërë aq shumë krime sa që mund të quhet nga më të përgjakshmet. Por, edhe ajo ortodoksja nuk e la keq. Kjo që nga koha e krijimit e në vazhdim ka bërë dhe vazhdon të bëje krime nga më të pabesueshmet. Mund të përmendim kriminelin, që sot ortodoksit e quajnë shenjtor të madh, Bazilin, me urdhrin e së cilit u qorruan brenda ditës 30 000 shqiptarë dhe vllehë, vetëm për të zhdukur shqiptarët dhe për t’i mbushur ato krahina me “grekë”. Ata kanë vrarë, shkatërruar, djegur dhe zhdukur popullata të mëdha iliro- shqiptare.

Mos harroni sa shkencëtarë gjigantë kanë përfunduar në turrin e druve… Janë djegur të gjallë për të vetmin “faj” se zbulonin të vërtetat tronditëse, që ndihmonin zhvillimin e jetës, por dobësonin fuqinë e fesë krishtere.
Nuk është pa qëllim ndërtimi i varreve “greke, me kocka shqiptarësh, në tokën shqiptare”. Do të vijë ditë që në ato toka do të sulmojnë bastionet ushtarako- fetare ortodokse “për të çliruar” të vdekurit “grekë” që “nuk po e bëjnë gjumin të qetë” nën “pushtimin” e shqiptarëve.

Kryqtarët janë armiqtë më të egër të Shqipërisë. Tani ata janë duke përgatitur tradhtarë të fusin në luftë vëllavrasëse për të varrosur pellazgët e fundit, për ta zhdukur përfundimisht këtë popull që krijoi gjuhën e parë, kulturën e parë.

Edhe fqinji tjetër në veri të Shqipërisë, ortodoksia serbe, nuk e bën gjumin rehat se mos “miku” i tyre i jugut merr llokmën më të madhe në trojet shqiptare. Ndaj, nën shembullin e grekëve, duan edhe ata të ndërtojnë varret me “shenjtorët” e tyre.
Po cilët janë “shenjtorët” serbë dhe çfarë deshën ata në tokën shqiptare? Ata ishin kriminelët që në vitet më të vështira të kombit shqiptar, në luftën Ballkanike, u sulën me zjarr dhe hekur të përgjakin shqiptarët, për t’i pushtuar dhe zhdukur nga faqja e dheut, siç bënë pas traktatit famëkeq të Berlinit. Ju e dini se nga ai traktat iu dhanë Serbisë toka me shqiptarë, por që mbas më pak se një çerek shekulli, shqiptarët e atyre krahinave, nga Nishi e poshtë u zhduken, sikur në ato krahina të mos kishin jetuar kurrë pellazgo- iliro- shqiptarë! Pse? U vranë barbarisht.

A u vra ndërgjegjja e Fuqive të Mëdha për mundësinë që iu dha serbëve të bënin atë krim të përbindshëm? Hiç fare. Po njerëzit e feve çfarë bënë? Jo vetëm që nuk e prishën gjumin, por i nxitën t’i çonin krimet deri në fund, të zhduknin edhe shqiptarin e fundit në ato troje dhe t’i thoshin botës, se në ato krahina nuk ka pasur kurrë shqiptarë!… Por histori është kujtesa e njerëzimit. Ajo thekson se kur erdhën sllavët në Ballkan, në ato troje jetonte popullata ilire, pasardhësja e pellazgëve, më e vjetra e botës.

E pra, këta njerëz, që kanë bashkëpunuar dhe nxitur kriminelët të vrasin shqiptarët, politikanët tanë na shtyjnë t’u puthim dorën e përgjakur!… Kryekrimineli serb i shpalli kriminelët serbë me frymën e tij të përdhosur “shenjtorë.” A nuk e shpallën edhe ortodoksit grekë shenjtor Bazilin, kriminelin e damkosur nga historia? Ndërsa politikanët tanë me qëllim apo nga injoranca, patriotët e ndershëm shqiptarë, që mbrojnë të drejtat e shqiptarëve, i quajnë “mjeranë”, shkruan standard.al. Mjeranë janë ata që i mashtrojnë qytetarët e tyre, që tradhtojnë kombin dhe njerëzit e tyre dhe jo këta shenjtorë, që vënë në rrezik jetën për të mbrojtur kombin nga zhdukja përfundimtare. Politikanët tanë flasin në emër të flamurit kombëtar, por harrojnë që në Himnin e Flamurit apo Himnin Kombëtar, ndër të tjerat thuhet: ai që lufton për të mbrojtur atdheun mbetet “nën dhe, mbi dhe, si një shenjtor”.

Pra këta janë shenjtorët jo armiqtë e betuar të atdheut dhe popullit shqiptar. Gjenerali mashtrues grek Janullatos, që mban veshur petkun e fesë dhe gjoja “mbron” interesat e besimtarëve krishter shqiptarë, nuk është aspak beqar si mashtron çdo ditë shqiptarët, por i martuar. Ai mashtron gjithë ditën e gjithë natën, por do të vijë dita që do t’i paguajë shtrenjtë këto prapësira që po bën në kurriz të shqiptarëve.

Toka shqiptare është zjarr përvëlues për ata që kërkojnë t’i bëjnë varrin shqiptarëve!…Zotërinj politikanë! Ju nuk besoni në fe, ndaj mos u merrni me të. Këto lërjani shqiptarëve të zgjedhin cila është më e mira. Ata dinë ta zgjedhin rrugën më të drejtë dhe do ta bëjnë më të mirën për Shqipërinë dhe shqiptarët. Hiqni dorë nga vetë- deklarimi i fesë dhe kombësisë!… Këto janë mashtrimet greke. Nëse fetarët ortodoksë janë vërtetë të drejtë e të ndershëm, përse nuk kërkojnë një gjë të tillë ta bëjnë ata edhe në Greqi, ku arvanitasit të kenë të drejtë të deklarojnë se janë arvanitas dhe jo grekë? Po kështu, pse nuk i lejojnë çamët ortodoksë të flasin dhe mësojnë në shkolla gjuhën e ëmbël amtare, por i detyrojnë më zjarr dhe hekur të mësojnë dhe flasin vetëm greqisht? Pse duhet të ekzistojnë dy standarde; në Greqi duhet të flitet vetëm greqisht, ndërsa në Shqipëri, hapen edhe shkolla greke për fëmijë shqiptarë?.Fijet e padukshme romako bizantine të mbetura nga koha kur ata na sundonin dhe poshtëronin. Ato fije vazhdojnë të na mbajnë ende të lidhur dhe të nënshtruar ndaj perandorive që kanë perënduar me kohë e me vakt dhe janë harruar.

Por kanë mbetur ganxhat e thella ngulur prej shekujsh në truallin shqiptar. Nga ato ende pikon gjak nga shpirti i shqiptarëve. Duke besuar në ideologjitë e tyre, mbetemi për jetë në vartësi të padukshme, por ende skllevër të perandorive të tyre të varrosura…/standard.al

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.