Standard.al

Këto fotografi janë dëshmi se pushteti të plak (Foto)

0

Kur hedhin hapin e parë drejt Shtëpisë së Bardhë janë më të qeshur, më të rinj dhe me më pak rrudha në fytyrë, por kur dalin prej saj, dalin me më shumë thinja dhe më të zbehtë.

Kjo është kostoja e pushtetit për shumicën e Presidentëve amerikanë.

Që nga Lincoln, Kennedy, Clinton e Bush e deri tek shembulli më perfekt për të ilustruar këtë, Barack Obama; të gjithë duket sikur kanë kaluar dekada dhe jo 4 apo 8 vite në Shtëpinë e Bardhë, transmeton tch.

Ndoshta edhe për afërsinë kohore, Barack Obama ndonjëherë duket më i prekuri ‘i plakjes nga pushteti’.

Abraham Lincoln, 1861-1865

3

Franklin D. Roosevelt 1933-1945

4

Harry S. Truman 1945-1953

5

Harry S. Truman 1945-1953

6

John F. Kennedy 1961-1963

7

Richard Nixon 1969-1973

8

Ronald Reagan 1981- 1989

9

George Bush (i ati) 1989 – 1993

10

Bill Clinton 1993 – 2001

11

George W. Bush 2001-2009

12

Barack Obama 2009 –

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.