Si të përgatisni qofte me bollgur (FOTO)

0

1 got bollgur te imet (shifeni ne foto)
1 got uje te nxehte
1 veze
1/2 got miell
2 luge kafeje kripe
2 luge vaj
1 qep te vogel
Nenexhik
1 luge salce
Piper te zi
1 tas kos me hurdhra

Loading...

 
Bollgurin e imet pa qene nevoja per ta lare e hedhim ne nje tenxhere i hedhim dhe kripen dhe me pas 1 got uje te nxehte i veme kapakun dhe e leme te zbutet me nxehtesine e ujit.
Pasi bollguri eshte fryre i shtojme miellin dhe vezen dhe fillojme per perzjejme mire e mire. Mbushim nje tas me uje ne menyre qe te na ndihmoj per lagjen e duarve.Fillojme bejme qoftet ( sa me te vogla aq me lezetcem do duken.)

14291775_281262078926285_1034869006046127093_n
I rjjeshtojme ne nje pjatance dhe pasi ti kemi pergatitur te gjitha. Nje tenxhere e veme te zjej me uje pak kripe dhe 1 luge vaj. Pasi uje te vete duke veluar, i hedhim qoftet per te zier.
Per max 10 minuta do te jene gati. I nxherim nga uje dhe i leme ne nje pjatance.

14224772_281262115592948_2608375697075183057_n
Kalojme te pergatisja e salces ne nje tigane te madhe (sepse do hedhim qoftet me pas) dhe fillojme duke kavurdisur qepen e grire ne forma kubike te vogla. Me pas i shtojme salcen erzat edhe gjysem gote uje te nxehte. Pasi salca te kete filluar te trashet i hedhim qoftet e bollgurit dhe i perziejme pa i demtuar.

14233113_281262035592956_7364472313951037430_n
I vendosim serisht ne nje pjatance dhe ju shtojme edhe kosin me pak hurdhra te pergatitur me perpara.
Ju befte mire

14264229_281261998926293_7200354806175648902_n

 

Loading...