Standard.al

Mrekullitë e vajit dhe hudhrës për fytyrën

0

Dukja e jashtme është shumë e rëndësishme për femrat. Të gjithë kanë ndonjë gjë në pamjen e tyre që ju pengon dhe mendojnë që nuk duken bukur. Por me disa vajra këtyre vuajtjeve ju vjen fundi.

 Këto janë disa prej vajrave që preferohen:

Vaji i ricinit

Vaji i ullirit

Vaji i avokados

Vaji i kokosit

AloeVera gel

Gjithashtu hudhra dhe qepa kanë efekte shumë të mira.

Më poshtë u japim disa këshilla se si mund t’i përdorni disa prej tyre:

Hudhra: Merrni 6 deri në 8 pjesë të hudhrës dhe prej tyre nxjerrni lëngun që lëshojnë. I pastroni vetullat mirë dhe me një brushë të pastër e shpërndani në pjesët ku keni nevojë. Këtë e aplikoni 2 herë në ditë, dhe për një kohë të shkurtë mund ta vëreni efektin.

Vaji i ricinit gjithashtu është shumë i mirë për vetulla por edhe për gjëra të tjera si lëkura, flokët, buzët. Vendosni 2 deri në 3 pika vaj të ricinit në flokë, mjafton t’i fërkoni flokët dhe pastaj t’i krihni mirë dhe do e shihni që flokët tuaja janë me shkëlqim dhe volum.

Gjatë dimrit buzët rigjenerohen dhe thahen. Mund ta aplikoni edhe në buzë 2 deri në 3 pika vaj. Gjithashtu edhe për shputat e këmbeve ka efekt të mirë. I pastroni shputat e këmbeve me ujë të ngrohtë për gjysmë ore, pastaj e përdorni vajin duke e lyer pjesën e shputave, ashtu i mbathni çorapët e pambukut dhe e lini të veprojë gjatë gjithë natës.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.