Standard.al

Turizëm/ Shqipëria e pesta në botë për turizëm të aventurës

0

Një nga pesë top destinacionet për turizëm të aventurës është Shqipëria, kështu së paku ka njoftuar Asociacioni i Turizmit të Aventurës “ATTA”, që është organizata më e madhe e këtij lloji në botë.

ATTA e quan Shqipërinë si destinacion befasues, pasi ata nuk e kanë pritur se Shqipëria mund të futet në top 5’shen e kësaj liste, ku para saj janë të renditura shtetet si Spanja, Franca, Italia dhe Portugalia.

Këtu flitet për turizmin që nuk ka të bëjë me pushimet në plazh, por atë më të avancuara, siç janë ekoturizmi apo hiking-u.

Asociacioni “ATA” publikon çdo vit nga një raport rreth turizmit të aventurës dhe matë konkurrencën e shteteve në turizmin e avanturës.

Sipas këtij raporti trendet botërore tregojnë se në kuadër të këtij lloji të turizmit, aktivitet më të dëshiruara janë ekoturizmi, vizitat e qëndrueshme ambientale hiking the turizmi kulinarë. Gjithashtu si aktivitete përmenden edhe çiklizmi me safarin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.