Standard.al

Çdo gjë që dini rreth mishit të kuq,është e gabuar

Pothuajse çdo ditë ka informacione të reja dhe kontradiktore sa i përket dietave.

Një nga ushqimet që është diskutuar më së shumti është mishi i kuq,ku besohet se është shkaktar i disa problemeve të ndryshme shëndetësore . Megjithatë, shumica e këtyre tregimeve nuk ka asnjë bazë shkencore .

Ja pesë mitet e zakonshme ,që qëndrojnë për mishin e kuq :

1.Mish i kuq shkakton kancerin

Ky supozim ka të bëjë më me mënyrën e përgatitjes.Duhet pasur kujdes që mishi të jetë i freskët dhe gjatë pëgatitjes të mos piqet shumë. Megjithatë, nuk ka dëshmi mbi marrëdhëniet në mes të konsumimit të mishit të kuq dhe kancerit si sëmundje vdekjeprurëse.

2.Mishi i kuq shkakton probleme në sistemin e tretjes

Disa besojnë se mishi i kuq nuk ndikon mirë në sistemin e tretjes. Pork jo nuk ka asnjë bazë shkencore .

3.Shkakton sëmundjet e zemrës

Shpeshherë është thënë se mishi i kuq është i dëmshëm për sëmundjet e zemrës dhe diabetit , megjithatë , njerëzit kanë ngrënë mish për vite para se këto sëmundje të janë prezente në mesin tonë.E rëndësishme është konsumimi në sasi të moderuara dhe t’i shmangemi mishit të përpunuar .

4.Nga mish fitojmë peshë

Mishi i kuq përmbanë sasi të mëdha të kalorive , dhe për këtë arsye shumë njerëz mendojnë se konsumi i mishit të kuq shkakton mbipeshë. Megjithatë, mishi i kuq është një burim i shkëlqyer i proteinave , të cilat  në të vërtetë të ndihmojnë në humbje peshë.

5.Mishi i kuq dëmton trupin

Disa besojnë se proteinat e shumëta të mishit janë të dëmshmë për kockat dhe veshkat. Edhe pse studimet kanë treguar se rritja e konsumit të mishit të çon në një humbje afatshkurtër të kalciumit , efekti afatgjatë  në të vërtetë,është e kundërta .

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.