Standard.al

Sperma jo vetëm për riprodhim, ja çfarë nuk dini (VIDEO)

1

A e dinit se gjatë ejakulimit, sperma mund të shkojë deri në një largësi prej 29.7 centimetra. Ky është rekordi i vendosur deri më sot. Ndërkohë që më poshtë janë listuar disa prej kurioziteteve për spermatozoidet.

Nga çfarë përbëhet sperma?

91.8% është ujë. Në çdo një litër ka 45 gram proteina dhe 60 miligramë acid urik. Përveç kësaj ka edhe vitamina E, C dhe B12, fruktozë, acide dhe lipide.

A mund ta rrisësh sasinë e spermës?

Mesatarisht një mashkull ejakulon deri në një lugë çaji me spermë ose 3.5 centimetra kub. Nga puthjet dhe ledhatimet përpara seksit mund të rritet edhe sasia e spermës që derdhet. Sasia e spermës që derdhet gjatë aktit seksual është 20% më e madhe se ajo që derdhet gjatë masturbimit.

Sa spermë prodhon njeriu?

Gjatë gjithë jetës së tij, një person mesatar prodhon deri në 50 litra spermë. Ai ejakulon deri në 14 mijë herë.

Sa gjatë jetojnë spermatozoidët?

Në vaginë jetojnë disa orë, në qafën e mitrës deri në shtatë ditë, në testikuj deri në një muaj.

Sa të shpejtë janë spermatozoidët?

Tre deri në katër milimetra për minutë. Shpejtësia e derdhjes është 17 kilometra në orë.

A e bën kafeja spermën më të shpejtë?

Shkencëtarët e Universitetit të San Paolos kanë zbuluar se meshkujt që konsumojnë më shumë se tre kafe në ditë, e kanë spermën më të lëvizshme. Por kjo nuk është e provuar për burrat evropianë.

Sa spermatozoide ka një derdhje?

Deri në 600 milionë. Ato përmbajnë nëntë milionë gigabajt të dhëna, pra informacion gjenetik. Me të do mbusheshin hardrajverat e 1.5 milionë kompjuterëve.

1 Comment
  1. Albert gjugja says

    JAM 12 VJEQ SMUND TE BEJ SPERME SHOKËT MUJN POR UN JO SPEDI QYSH ME BA
    SPERME

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.