Standard.al

Mjekët japin alarmin! Ky virus i rrezikshëm është në rritje: Ja si të mbroni veten

0

Një virus i quajtur papillomavirus po përhapet me shpejtësi te njeriu dhe ndikon njëlloj si te burrat dhe gratë. Ky lloj virusi nëse nuk trajtohet bëhet shumë i rrezikshëm dhe mund të çojë në kancer.

Duhet të jeni shumë të kujdesshëm dhe të përdorin mbrojtje.

Shkencëtarët kanë zbuluar më shumë se 100 lloje të virusit, dhe disa lloje shkaktojnë lytha në duart dhe këmbët, por ata janë të padëmshme. Deri në 40 lloje virusesh shfaqen në zonën gjenitale. Ky lloj virusi kur ju bini në kontatk me lëkurën e një personi të infektuar,  krijohet mukozë në organet gjenitale. Prezervativët nuk janë 100 për qind të sigurt  dhe të këshilluar për mbrojtjen nga virusi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.