Standard.al

Mumja që mendohej të ishte një zog, por në fakt rezultoi foshnja “e turpit” e një faraoni

0

Një mumje egjiptiane, për të cilën ekspertët menduan për shekuj me radhë se ishte një zog i ngordhur, është në fakt një foshnjë njerëzore, sipas skanimeve të realizuara në nëntor.

Sipas studimeve foshnja është fëmija “e dashurisë së turpit” të një faraoni i cili kishte një lidhje të fshehtë.

Testet kanë treguar më parë se nëna e humbi fëmijën kur ishte rreth 20 javë shtatzënë.

Teoria e re e çuditshme pohon se foshnja u fsheh nga dashnorja e faraonit për të mos mërzitur mbretin, por nuk është konfirmuar ende nga ekspertët e Museut Maidstone, në Kent, aty ku ndodhet fëmija mumje dhe mamaja e saj.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.