Standard.al

Kujdes! Larja çdo ditë ka pasoja në shëndet

0

Përshtati në shqip për Shëndeti Online dhe Gazeta Shëndet+: Blertina Koka

Ka nga ata njerëz që larjen çdo ditë e kanë bërë pjesë të rutinës. Nëse nuk bëni pjesë tek ky grup, mos u ndieni të turpëruar. Sipas një studimi të ri, larja shpesh shkakton më shumë dëme sesa dobi.

Sipas Qendrës Shkencore të Gjenetikës tek Universiteti Utah, në SHBA, larja shpesh mund të dëmtojë mikroorganizmat, bakteret dhe viruset që gjenden në trupin e njeriut.

Këto mikroorganizma janë të rëndësishme për shëndetin, dhe sipas ekspertëve, përçarja e ekosistemeve mikrobiale mund të ketë pasoja në sistemin imunitar, të tretjes, madje edhe në zemer.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.