Standard.al

A e dini domethënien e fustanit të njëjtë të shoqërueseve të nuses?!

0

Për shumë nga ne, zgjojnë kureshtje fustanet e njëjta të shoqëruesve të nuses dhe domethënien që mund ta kenë ata.
Por si ka lindur kjo traditë?

Në epokën romake, shoqërueset vishnin të njëjtin fustan me nusen, për të krijuar një “ushtri të pathyeshme”, që luftonte frymët e liga, të cilat përpiqeshin të hynin si pengesë në lumturinë e çiftit, shkruan standard.al. Më vonë, në epokën viktoriane, kjo traditë filloi të zbehej, sepse paragjykimet dhe mendimet për kërcënimin nga shpirtrat demonikë u mposhtën, kështu që shoqërueset filluan të ndryshonin modelet e tyre. Por, edhe në ditët e sotme, pas aq shumë kohe, shoqërueset e nuses bëjnë çdo gjë për t’u siguruar se gjithçka do të shkojë mirë për nusen, andaj kjo dëshmon se është rikthyer kjo traditë e vjetër.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.