Standard.al

“Armiku” kryesor që po ua zvogëlon gjoksin femrave

0

Edhe pse mund t’ju duket se nuk ka shans që të ekzistojë ndonjë lidhje midis kafesë dhe madhësisë së gjoksit lidhja ekziston gjithsesi.

Nëse ju nevojitet një arsye shtesë që të zvogëloni sasinë e kafes në organizëm kjo është një arsye e fortë.

 

Siç tregojnë shkencëtarët, teprica e kafeinës mund të ulë aktivitetin hormonal në trupin e femrës, që si pasojë do të ndikojë në madhësinë e gjoksit. Një hulumtim i bërë në Suedi ka zbuluar se femrat të cilat konsumojnë më shumë se tre filxhanë kafe në ditë, për 17 për qind kanë gjoks më të vogël se ato që konsumojnë më pak kafeinë. Ndoshta ju tingëllon çmenduri, mirëpo hulumtuesit thonë që teprica e kafeinës mund të ndikojë në hormone, gjë që ndikon në madhësinë e gjoksit.

 

Konsumimi i tepërt i kafes mund të ketë ndikim të madh në madhësinë e gjoksit. Megjithatë, femrat të cilat pinë shumë kafe nuk duhet të frikësohen se gjoksi do t’u zhduket sa çel e mbyll sytë. Do të zvogëlohen, por nuk do të zhduken, shpjegon autorja e hulumtimit Helena Jernstrom, për Telegraphin britanik.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.