Standard.al

13 Thënie të frikshme nga kriminelët më famëkeq të botës

0

“Skemat, rrëmbime, tortura dhe vrasja” është tema e një libri të ri të TIME-LIFE, misteret e mendjes penale: Sekretet pas krimeve më famëkeq të Botës – një perspektivë e kthjellët në disa nga mendjet kriminale më monstruoze dhe plotësisht të çmendura.

 

 1. “Më pëlqen të vras njerëz, sepse është shumë argëtuese. Eshtë më bukur se vrasja e kafshëve të egra në pyll, sepse njeriu është kafshë më e rrezikshme nga të gjitha1. “

 

Vrasës serial në San Francisco i quajtur Zodiakut në një letër shkruar për policinë vendor.

 1. “Unë e bëra policinë të dukej budallaqe. Unë ekzistoja vetëm për të rrënuar zbatimin e ligjit në Texas. “

 

Vrasës serial në Texas me emrin Henry Lee Lucas gjatë marrjes në pyetje për disa vrasje.

 1. Unë jam Jezu Krishti, dhe nuk më rref fare nëse ju nuk më besoni.

Fjalët e famshme të Charles Manson, udhëheqësi i nje klani famëkeq.

 1. “Unë nuk jam një përbindësh, unë jam vetëm i sëmurë.”

Rrëmbyesi nga Cleveland, Ariel Castro, gjatë një deklarate 16-minutëshe në gjykatë gjatë gjygjit për rrëmbimin dhe sulmin ndaj tre grave gjatë një dekadë.

 1. “Unë mendoj se kam vrarë dikë.”

Muzikanti Phil Spector me armë në dorë, pasi i shtiu aspirantes për aktore Lana Clarkson.

 1. “Unë kam qenë një gabim i natyrës, një kafshë e çmendur.”

I njohur si i pari vrasës serial i Rusisë, Andrei Chikatilo, pasi u arrestua për vrasjen e një 12-vjeçare.

 1. “Miqtë e mi vdiqën sepse unë i doja.”

Vrasësi psikopat George Emil Bankat pasi vrau pesë bijtë dhe bijat e tij, tre të dashurat me të cilat jetonte, dhe pesë njerëz të tjerë.

 1. “Le të marrë fund tortura dhe vuajta brenda meje.”

Fjalët e fundit të Ronald Gene Simmons para ekzekutimit të tij më 31 Maj 1990.
9.”Ne urrejmë këtë botë me gjithë shpirt.”

Udhëheqësi i klanit Dyert e qiellit, Marshall Applewhite, në një deklaratë para dënimit.

 1. “Unë gjithmonë kisha një dëshirë të shkaktoja dhimbje tek të tjerët dhe që të të tjerët të më shkaktonin dhimbje mua. Dëshira për të shkaktuar dhimbje, kjo mbizotëron. “

Kanibali serial Albert Fish në një intervistë duke përshkruar motivet e tij që e shtynë të masakronte dhe hante viktimat e tij.

 1. “[U bë] një dëshirë e pandërprerë dhe e pafund për të qenë me dikë kundrejt çfarëdo kosto. Thjesht mbyste mendimet e mia gjatë gjithë ditës. “

Kanibali nga Milwaukee, Jeffrey Dahmer, duke folur për vrasjet kompulsive.

 1. “Unë pretendoj se unë jam një njeri i fatit njësoj si Shpëtimtari, apo Pali, apo Martin Luther, apo ndonjë nga ata njerëzit fetarë të cilëve u ngjaj.”

1881: Avokat dhe predikues Charles Guiteau gjatë gjyqit të tij dy-mujor për atentatin që i bëri presidentit Amerikan James Garfield.

 1. “[Unë jam] një viktimë e shumë mendimeve të pazakonta dhe irracionale. Unë e dua gruan time të shtrenjtë. Unë nuk mund të mendoj ndonjë arsye se përse e bëra këtë. “

Ish-snajperi Amerikan Detare Charles Whitman në një shënim të lënë pas vrasjes së gruas së tij Kathleen.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.