Standard.al

Prit! Mos flini gjumë pa bërë këto 3 veprime

0

Gjumi për shumë persona është gjëja e parë që mendojnë sapo zgjohen në mëngjes. Por ndodh që streset dhe tensionet e ditës jua bëjnë të vështirë të flini mirë dhe gjatë. Këto katër këshilla do t’ju ndryshojnë jetën:

Teknikat e relaksimit: Koha e duhur

Së pari, planifikoni 30-45 minuta para gjumit, të favorshme për relaksim. Një periudhë kohore gjatë së cilës duhet të “fshini” të gjitha aktivitetet emocionuese, stimuluese mendore dhe sigurisht përdorimin e pajisjeve elektronike, kompjuterin dhe telefonat celularë, duke përfshirë edhe mesazhet me tekst. Kjo kohë shërben për të rregulluar ritmin gjumë-zgjuar.

Muzikë relaksuese

Është mirë të fikni televizorin para se të shkoni për të fjetur. Nëse heshtja ju mërzit, dëgjoni muzikë. Këshillohet të dëgjoni një CD me muzikë të frymëzuar nga natyra, deti apo tingujt qetësues.

Ushtrime joge ose meditim

Jo, të gjitha ushtrimet e jogas janë të përshtatshme për fazën e para-gjumit, por disa janë ndihmë e madhe. Në mënyrë të ngjashme një formë e frymëmarrjes së ndërgjegjshëm, vetëm dhjetë minuta, ju lejon për të krijuar një qetësi të madhe.

Si të menaxhoni ankthin para gjumit?

Kjo mund të tingëllojë si klishe, por është e vërtetë. Një dush i nxehtë ose çaj i nxehtë janë ideale para gjumit, sepse ato rrisin temperaturën e trupit dhe ndihmojnë shumë njerëz të bien në gjumë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.