Tavë me lulelakër, brokoli dhe djath

0
654

Përbërësit

2 thelpinj hudhër
50 gr gjalpë, 1 gjethe dafine
50 gr miell
600 ml qumësht
500 gr brokoli
75 gr djath pice
1 kg lulelakër
1 fetë bukë të thatë
1 lk trumzë
25 gr bajame feta
Vaj ulliri, kripë, piper
Pregatitja
Fillimisht ngrohim furrën në temperaturën 180 gradë Celsius.
Në një tenxhere me ujë të vluar ziejmë lulelakrën për 4 minuta dhe brokolin për 2 minuta.
Shkrijmë 2 lugë gjalpë në një tigan, shtojmë në të një gjethe dafine, 2 thelpinj hudhër të prerë në feta, dy lugë miell dhe i kaurdisim së bashku për 1 minutë duke shtuar gradualisht qumështin. Vazhdojmë ta trazojmë derisa të krijohet një masë kremoze e lidhur. Shtojmë lulet e brokolit dhe i lemë dy minuta të marrin valë bashkë me beshamelin e përgatitur. E kalojmë më pas në blender dhe e kthejmë ne krem duke shtuar dhe 50 ml qumësht, kripë, piper të zi dhe pak djath.
Lyejmë një tavë me vaj ose gjalpë, shtojmë lulelakrën e nivelojmë në të gjithë sipërfaqen e tavës dhe vendosim mbi të më pas salcën e brokolit me beshamel. E spërkasim në fund me djath pice.
Në një mikser qepe vendosim 1-2 feta bukë të thatë, trumzë, vaj ulliri, kripë, piper dhe bajame feta. I grijmë mirë dhe e spërkasim mbi djath të gjithë sipërfaqen e tavës. E vendosim tavën në furrë në temperaturën 180 gradë Celsius për 45-50 minuta.

*vjollca.bw

Web Agency, Digital Agency, Web Development Agency

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here