Standard.al

Mos i hidhni kurrë kompjuterat e vjetër, mundt të bëheni të pasur nga ari që kanë brenda

0

Botërisht dihet se pajisjet elektronike përbëhen nga metale të ndryshme të çmuara, duke përfshirë edhe arin.

Dhe kjo është një nga arsyet kryesore pse njerëzit blejnë kompjuterë dhe telefona të cilët më pas i dërgojnë për riciklim.

Ari nuk është metali i vetëm i çmuar që gjendet nëpër telefona, pasi aty ka edhe metale tjera të çmuara por në sasi të vogla, dhe kështu nxjerrja e tyre nga pajisjet nuk është edhe aq fitimprurëse, por gjithsesi interesante.

Nga një telefon mund të nxirren 125 miligram ari. Për t’u bindur lidhur me këtë, shikoni videot e publikuara më poshtë, që shpjegojnë se cilat pjesë përmbajnë ari dhe si mund të nxirret.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.