Standard.al

Gazetari maqedonas: Pas protestave në ballkan fshihet Soros

1

Cvetin Chilimanov, nënkryetar i Operacionit Stop Soros, ka deklauar  të premten në emisionin Breitbart Lajme Ditore nga Maqedonia përpjekjet e miliarderi George Soros për të ndikuar në politikën maqedonase.

Chilimanov vuri në dukje se Maqedonia fitoi pavarësinë e saj nga Bashkimi Sovjetik në vitin 1991, duke e bërë atë relativisht një shtet të  ri, si një komb i lirë pavarësisht kulturës së saj të lashtë.

“Për fat të keq, ajo që pritej për ne, është se  kemi marrë nga Jugosllavia faktin se  e majta u  rigrupua” me ndihmën e Soros, i cili  “financon të gjitha llojet e grupeve në të gjithë Evropën Lindore,” sipas Chilimanov.

 

“Baza e tij kryesore është në Hungari. Ai është aktiv në Ukrainë, tashmë edhe në Poloni. Ai ka organizuar protesta në gjithë Ballkanin, nga Sllovenia, Kroacia, Serbia. Ai ka një target nga më të lartët për frymë të shpenzimeve në Maqedoni, “tha Chilimanov.

 

SiriusXM host Lee Stranahan siguroi mysafirin e tij se Soros është i njohur për konservatorët në Shtetet e Bashkuara si “një nga financuesit e mëdhenj  të së majtës institucionale”, duke përfshirë sindikatat, grupet e ekspertëve dhe organizatat e mediave.

 

Chilimanov përshkroi Maqedoninë si një “vend i cili ka ri-pohuar pavarësinë e saj, pasi u nda nga vendet fqinje, me argumentet e zakonshme ballkanike mbi identitetin, për shkak të fesë me të gjithë rreth e rrotull, por ne të paktën ishim duke shpresuar që socializmi u nda nga ne me ndarjen nga Jugosllavia duke u u përpjekur për t’u ribashkuar me botën perëndimore. ”

 

Stranahan sqaroi se Maqedonia është  një vend shumë konservator në kuptimin amerikan politik të fjalës, në shumë mënyra.

Si shembull të fortë tregoi lëvizjen pro-jetës në Maqedoni.

Kjo është e vërtetë, tha Chilimanov. “Ne jemi konservatore në opinion shoqëror. Ne kemi miratuar disa politika amerikane të stilit konservative në paraqitjen ekonomike, “të tilla si” normë të ulët të taksës së sheshtë prej dhjetë për qind, zonat e pa taksa për të nxitur deri prodhimit, lehtësimin e ligjeve të punës për të bërë më të lehtë për të punësuar dhe njerëzit zjarri, dhe prerja barrën rregullatore. ”

 

Vetëm disa ditë më parë,” Heritage Foundation “na deklaroi numri tridhjetëenjëtë të muajit në botë në lirinë ekonomike.

“Jo vetëm në pikëpamje sociale, por edhe në paraqitjen ekonomike, ne kemi provuar të – kur konservatorizmi iu dha mundësia për të drejtuar vendin, ne jemi përpjekur të ndjekin shembullin e SHBA, shembulli konservator amerikan që ka ecur mjaft mirë – tha Chilimanov.

“Ne kemi ulur papunësinë, ne kemi dyfishuar ekonominë mbi dhjetë vjet, vetëm duke futur reforma të tregut të lirë. Në shumë mënyra, ne kemi qenë të frymëzuar nga SH.B.A. ”

 

“Votuesit zakonisht votojnë për partinë konservatore  t’i jepte mandatin e gjerë për qeverisjen e vendit, por në këtë vend  Soros vjen me përpjekjet e tij për të ndihmuar ish-Partinë Komuniste, tani Partinë Social Demokrate,për   të marrë pushtetin. Dhe këtë investim ai e bën rregullisht – tha ai.

 

Chilimanov konfirmoi raportin  për të parë aktivistët në rrugët e Maqedonisë të veshur me bluzat e  “Ushtrisë Soros” .

“Këto janë aktivistë nga kjo parti ish-komuniste, e cila ka shkrirë në thelb zvarritjen e Fondacionit Soros këtu,” tha Chilimanov.

Ka dhjetra dhe dhjetra si kjo organizatë që ata e quajnë” organizatat jo-qeveritare, ‘OJQ-të, të cilat janë financuar nga Soros në shumën prej rreth 5 milion $ në vit, të cilat vijnë nga arkat e Shteteve të Bashkuara, zakonisht përmes USAID-it.

Vijon….

*pershtati në shqip Standard.al

 

 

1 Comment
  1. Daj Jaku says

    Në Shqipëri sorrosjanët në pushtet paguajnë 100€ për njeri për të mos u bashkuar me protestën e sotme.Këto janë paratë a Sorrosit tashmë të shumëfishuara nga kanabizimi i vendit,nga vjedhjet e bankave,nga vjedhja totale e lekëve publikë me tenderat dhe PPP- të e Ramës.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.