Standard.al

5 ushqime të shëndetshme për t’i shtuar tek lista e blerjes

0

Secili ushqim nga kjo listë perimesh të shëndetshme sjell një grumbull benefitesh shëndetësore- Ja cilat janë ato.

  1. Rrepa e kuqe

Benefitet shëndetësore: Rrepat përmbajnë shumë nutrient të rëndësishëm si vitaminat A, B, C, E dhe K. gjithashtu ka protein, fibra, calcium, hekur dhe potassium. Një ushqim i shëndetshëm që gjendet edhe dimrit, zvogëlon mundësinë e sëmundjeve të zemrës, në mes benefitesh të tjera.

  1. Lakra

Benefitet shëndetësore: Është shumë e ulët në kalori dhe shumë e pasur në vitaminën C. ka potassium dhe fibra. Ndihmon në parandalimin e kancerit dhe mbron kundër kancerit të gjirit, uterusit dhe vezoreve.

  1. Karrota

Benefitet shëndetësore: Karrotat janë burimi më i bollshëm i beta-carotene, një përbërës që funksionon si antioksidant dhe mund të konvertohet nga trupi në vitaminën A. Sa më intensive ngjyra, aq më shumë ka nga ky përbërës i rëndësishëm.

  1. Kungull

Benefitet shëndetësore: Kungulli ka fibra, hekur, potassium, zink, minerale të tjera dhe vitamina B. Servojeni me erëza që t’i jepni shije.

  1. Bamje

Benefitet shëndetësore: Ndodhet në familjen e hibiskusit dhe ka shumë pak kalori për servim. Gjithashtu është një burim shumë i madh i vitaminës A dhe C. potasiumit, tiaminës dhe magneziumit. Bamjet ulin kolesterolin sepse përmban pectin, që ndihmon uljen e shtypjes së gjakut dhe ndihmon në uljen e peshës.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.