Standard.al

Mënyrat produktive për të kaluar mërzitjen në zyrë

0

Ju ka kapur një moment mërzitjeje ne pune?  Minutat nuk kalojnë me dhe nuk e dini se çfarë të bëni për te mbërritur në fund të turnit? Ne vend qe te limitoni lundrimin ne rrjet , te lini komente ne facebook  ose te merrni pjese  ne ndonjë loje online, mund ta kaloni kohen ne një mënyre me produktive,duke ndjekur disa këshilla te vogla qe ndihmojnë  qe te mos humbisni atë kot.
Nëse jeni duke përjetuar një nga ato dite ku ngarkesa është e tepruar, por qetësia mbizotëron sa qe merzija ne pune është e padurueshme  dhe nuk e dini si ta kaloni kohen ne zyre.  Ja disa sugjerime  për te mos e çuar ditën dem , por te arrini te bëni dhe diçka te nevojshme.
Lërini aktiv rrjetin shoqërore me një ane për kohen e lire ose te paktën ne pushimin e drekës, mund te kaloni kohen online ne mënyre me efikase  nga pikëpamja e punës. Për shembull mund te vendosni ne rregull e-mail-et tuaja . Keni shume mesazhe qe nuk i keni lexuar , nga spam-i dhe te tjerat?  Kjo  atëherë është momenti i duhur për tia dale te organizoni sa me mire file-t tuaja, gjate kohës mbase mund ti përgjigjeni ndonjë mesazhi , qe rrinte prej shume kohes ne pritje. Gjithashtu mund te shpëtoni e-mail-et qe i hynë ne pune kompanisë ku ju punoni.
Për te qene te parashikueshëm , mund te shkruani nje liste për gjerat qe do te bëni , ne rast se keni marre leje nga puna , ne mënyre qe koleget tuaj te dine çfarë te bëjnë dhe nëse ju nuk jeni ne prezente.
Me qe behet fjala për koleget , mund te përfitoni nga rasti i kësaj periudhe pak te mërzitshme qe ti jepni dhe atyre nje ndihem . Nëse ju nuk keni shume aktivitete te medhaja per te bere, kjo nuk do te thotë qe te tjerët ne zyre janë ne te njejten situate ; prandaj ky do ishte rasti qe ju te tregoheshit zemërgjere. Gjithashtu mund te jete shume frytdhenese per ju , per  aftesite e juaja profesionale.
Një dite pa shume angazhime mund jete nje mundësi e mire per te lëne takime me klientë me ane te telefonit. Kur telefoni  filloni te kuptoni nëse klienti ka ne dispocion kohe te lire.
Si përfundim ne keni kohe te lire dhe nëse doni te rriteni nga ana juaja profesionale, mund te dedikoheni , leximit  te një libri ose reviste  ne mënyre qe te jeni ne dijeni për te rejat e fundit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.