Foto/ Ditët e errëta të Amerikës, pamjet e jashtëzakonshme të viteve 1940-1970

0

Një koleksion i mrekullueshëm fotosh tregon Amerikën pas Luftës së Dytë Botërore, kohë kur vuante nga racizmi dhe varfëria,

Fotot, të cilat janë realizuar nga fotografi dhe regjisori Gordon Parks në Kaliforni, Uashington, Alabamë dhe Harlem tregojnë SHBA –në nga vitet 1940-1970 shkruan Daily Mail.

Ato janë publikuar së bashku me një libër që quhet “I Am You” (Unë jam ti), ku tregohet puna e fotografit, Parks, i cili ka punuar për revista si “Life” dhe “Vogue”.

Parks ka qenë afro-amerikani i parë që ka bërë filma, që tregonin vështirësitë e amerikanëve me ngjyrë në një shoqëri raciste.

 

Lini nje pergjigje