Standard.al

Të mundësh gripin duke bërë dashuri

0

“Të bësh dashuri një herë ose dy herë në javë, do të thotë të sfidosh gripin,” kështu thonë ekspertët amerikanë, duke theksuar se gjithçka duhet bërë pa e tepruar.

Studimi tregon se të bërit dashuri i bën mirë trupit dhe mendjes.

Studimet tregojnë se erosi ka një ndikim pozitiv mbi shëndetin. Madje, ai mund të jetë aq pozitiv sa mund të parandalojë edhe gripin.

Disa psikologë amerikanë në Pensilvani kanë zbuluar se, njerëzit që bëjnë dashuri të paktën dy herë në javë, përmirësojnë sistemin imunitar. Shkencëtarët kanë vënë re se seksi ndikon mjaft pozitivisht për mbajtjen në nivele të pranueshme të imunoglobinës, një antigjen që ndodhet në koracën e mukozës, i vendosur në linjën e parë, që ka për qëllim mbrojtjen ndaj të ftohtit dhe gripit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.