Standard.al

LAJMI I FUNDIT/ Gruevski pranon: Gjuha shqipe, gjuhë zyrtare në Maqedoni

0

Maqedonia pritet që të krijojë qeverinë e saj të re, pasi është arritur marrëveshja mes VMRO-DPMNE dhe BDI-së.

Tetova Sot raporton se, lideri i VMRO-DPMNE-së, Nikolla Gruevski i ka pranuar kushtet e Bashkimit Demokratik për Integrim dhe të plaftormës shqiptare.

Gruesvki i ka pranuar të gjithë kërkesat e palës shqiptare, ndër to përfshihet gjuha shqipe, si gjuhë zyrtare në Maqedoni dhe përdorimi i saj në çdo nivel të administratës.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.